• ΑΡΧΙΚΗ
  • ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ
  • Η ΤΑΒΕΡΝΑ
  • Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΜΑΣ
  • ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ
  • Η ΠΕΡΙΟΧΗ
  • ΑΝΩ ΠΟΡΟΙΑ
  • ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Twitter
  • Facebook
  • Pinterest

Το 1980 ο Δημήτρης Θεοδωρακέλης αποφάσισε να επιστρέψει μαζί με την οικογένειά του από τη Γερμανία στις πατρογονικές του εστίες και να ασχοληθεί με την πεστροφοκαλλιέργεια. Καταλληλότερος τόπος από τα ¨Άνω Πορόια με τα γάργαρα νερά δεν υπήρχε. Το εγχείρημα δύσκολο, καθώς δεν υπήρχε προηγούμενη εμπειρία. Πρωτοπόρος σε όλη του τη ζωή καταφέρνει να λειτουργήσει τη μονάδα το 1981.



 

  • slide1
  • slide2
  • slide3
  • slide3

Πρόκειται για μία μικρή οικογενειακή μονάδα που καλύπτει τις ανάγκες της ταβέρνας  χτισμένο σε δύο επίπεδα με τσιμεντένιες δεξαμενές διαφορετικών διαστάσεων ανάλογα με τα στάδια ανάπτυξης των ψαριών. Δυο δεξαμενές καθίζησης βοηθούν στη κατακράτηση φερτών υλικών καθώς το νερό προέρχεται από ανοιχτό ρέμα που κατεβαίνει από τις πηγές του Μπέλες
διανύοντας μια δαιδαλώδη διαδρομή αρκετών χιλιομέτρων ,έτσι εμπλουτίζεται με οξυγόνο και θρεπτικά στοιχεία και καθίσταται ιδανικό για την εκτροφή της πέστροφας. Ο χρόνος που χρειάζεται στο ιχθυοτροφείο μας για να φτάσει η πέστροφα τα 300γρ. Είναι περίπου 16 μήνες και βασική συνισταμένη είναι η θερμοκρασία του νερού που κυμαίνεται από 1 βαθμό το χειμώνα έως 17 το καλοκαίρι.

Αποτελεί κοινό τόπο ότι τα ψάρια κάνουν καλό στην υγεία μας. Όμως φαίνεται να αγνοούμε το πραγματικό μέγεθος της ωφέλειας καθώς αρνούμαστε να τα εντάξουμε στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό μας (στη μεσογειακή διατροφή προτείνονται προς κατανάλωση 2-3 φορές την εβδομάδα).

logo-footer

Copyright 2015